Intretinerea (curatirea) fatadelor cu HPL Trespa Meteon

Panourile TRESPA prezinta o suprafata ferma, non-poroasa, ceea ce  impiedica o murdarire aderenta. In general  agentii de murdarire (praf, particule solide de la gazele de esapament sau activitati lucrative, etc.) sunt adusi de vant. Depunerile uniforme sunt putin vizibile dar ploaia poate crea dare si aglomerari de murdarie favorizate uneori de  suruburile sau niturile de prindere.

Indepartarea murdariei se face cu detergenti lichizi, inclusiv de uz domestic. Sunt exclusi detergentii care contin particole abrazive. Fatada se inmoie, se spala cu detergent si se clateste in final. Se folosesc bureti, perii cu par moale din nailon, lavete toate absolut curate. Se vor respecta instructiunile date de producatorul detergentului (concentratie, durata de actionare, etc.). Eventualele deficiente aparute ca urmare a utilizarii unui detergent inadecvat sau nerespectarii instructiunilor de lucru nu sunt acoperite de garantie.

In situatia vandalizarii cu graffiti acesta se elimina cu apa daca materialele folosite sunt solubile in apa. In caz contrar se folosesc agenti organici sau agenti speciali de curatire “graffiti”. Panourile se clatesc ulterior foarte bine pentru a se evita formarea de urme.

Daca la montaj placile se murdaresc de la maini sau de la materialele din santier curatirea se va face in cel mai scurt timp.

Rugam a se avea in vedere ca cele expuse sunt recomandari cu caracter general si consultarea unui expert local si conformarea la reglementarile locale sunt necesare.