TRESPA METEON este un panel plin din grupa HPL (High Pressure Laminate) realizat din rasini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn, fabricat in conditii de presiune si temperature inalte. Printr-o tehnologie avansata si patentata in toata lumea (EBC), polimerizare cu bombardament electronic, se obtin suprafetele decorative integrate in placa.

Panelurile TRESPA METEON se regasesc in urmatoarele grupe: UNICOLOURS, WOOD DECORS,
NATURALS, METALLICS, FOCUS, LUMEN.

TRESPA METEON este utilizat pentru placarea fatadelor, intradosurilor, balcoanelor, aticelor precum si pentru mobilier stradal , panouri de reclama, etc.

TRESPA METEON poate fi combinat cu alte materiale de placare pentru a pune in evidenta arhitectura cladirii
Panelurile TRESPA METEON se produc intr-o foarte mare gama de culori / decoruri, texturi ale suprafetei, grosimi, fiind disponibile 4 formate (a se vedea programul de livrari).

Fatade ventilate, Fatade ventilate Trespa, Trespa Romania, Fatade ventilate Trespa Meteon

Principalele proprietati ale panelului TRESPA METEON

REZISTENT LA INTEMPERII
TRESPA METEON este extrem de rezistent la intemperii. Soarele, implicit radiatiile ultraviolete, ploia, inclusiv ploaia acida, umezeala nu vor avea efect asupra suprafetei sau miezului placii.

USOR DE MENTINUT
Suprafetele nonporoase ale panelului nu permit depunerea aderenta a impuritatilor. Suprafetele sau canturile placilor nu necesita acoperiri de protectie. TRESPA METEON este neafectat de agentii de curatire casnici sau de solventii organici puternici (in cazul indepartarii desenelor graffiti).

Fatade ventilate, Fatade ventilate Trespa, Trespa Romania, Fatade ventilate Trespa Meteon

REZISTENT MECANIC
Elasticitatea ridicata, rezistenta la tractiune si compresiune garanteaza o rezistenta la impact foarte ridicata. Omogenitatea si densitatea miezului confera panelului TRESPA METEON o inalta rezistenta la smulgere in zonele de aplicare a elementelor de fixare. Acest aspect este deosebit de important cand panelul este fixat dorsal cu suruburi sau minidibluri. Stabilitatea si proprietatile de prelucrabilitate ale panelului TRESPA METEON sunt comparabile cu ale lemnului de esenta tare dar fara a fi afectat de umezeala, degradat de intemperii si mucegai sau de putrezire.

Fatade ventilate, Fatade ventilate Trespa, Trespa Romania, Fatade ventilate Trespa Meteon

COMPORTAMENT SIGUR LA FOC
In caz de incendiu panelul este stabil, isi mentine forma timp indelungat, nu se topeste, nu sare in aschii.

PROTEJEAZA MEDIUL
TRESPA METEON este un material ecologic, foloseste materii prime rapid inlocuibile si deseurile pot fi reciclate termic cu recuperare de energie intr-un incinerator industrial deoarece nu contine metale grele, halogeni, bioacizi.

CERTIFICARI

  • Placile de TRESPA METEON au marcaj CE, se livreaza cu DoP ( declaratie de performanta);
  • Produsul dispune si de alte certificari cum ar fi PEFC, BREEAM,etc.

SITE-UL PRODUCATORULUI:

Descarca documentele in format pdf.

Trespa METEON.pdf

Trespa Material property datasheet.pdf